Internationale missies voor civiele crisisbeheersing: schrijf u in voor de voorbereidende training

De FOD Justitie ondersteunt de internationale missies voor civiele crisisbeersing. Verschillende internationale organisaties leiden deze missies, waaronder de Europese Unie. Voor minstens een jaar kan u gedetacheerd worden als expert in verschillende regio’s zoals Afrika, Oost-Europa of het Midden-Oosten.  De volgende opleidingssessie op een eventuele aanwerving zal plaatsvinden van 9 tot en met 20 oktober 2017 in Brussel. 

Elk jaar ondersteunt de FOD Justitie de internationale missies voor civiele crisisbeersing. Verschillende internationale organisaties leiden deze missies, waaronder de Europese Unie. Het doel is om deel te nemen aan de heropbouw van een rechtsstaat in crisisregio’s of in heropbouw na een conflict. De deelname van de FOD Justitie kadert in de open wereldvisie van justitie die minister Koen Geens in zijn algemene beleidsnota van 10 november 2015 vermeldt. Voor minstens een jaar kun je gedetacheerd worden als expert in verschillende regio’s zoals Afrika, Oost-Europa of het Midden-Oosten. Deze internationale missies zijn ‘non-family’ en kunnen plaatsvinden in een risicovolle omgeving (politieke en economische instabiliteit, sociale moeilijkheden) 

 

Doelpubliek

  • magistraat 
  • vastbenoemd gerechtspersoneel (van niveau A of in het bezit van een universitair diploma); 
  • statutaire niveau A of in het bezit van een universitair diploma.

 

Voorwaarden

De beschikbaarheidsvoorwaarden zijn essentieel: je persoonlijke situatie en je chef moeten het toelaten. Dit door de organisatorische impact van de missie op de werking van het rechtscollege of de dienst waarvan de kandidaat afhangt.

Om het budgettair aspect van deze civiele crisis missies te dekken, bestaat er een provisioneel krediet dat bestemd is om de geldelijke compensatie van de experten op het terrein te dekken.

 

Training vooraf

Om deel te nemen aan deze missies, volg je de training 'Basic Generic Training on Civilian Crisis Management'. Deze voorbereidende opleiding met het oog op een mogelijke aanwerving is een voorwaarde om gedetacheerd binnen een civiele missie. De opleiding wordt georganiseerd door de FOD Buitenlandse Zaken en het Koninklijk Instituut voor Internationale Betrekkingen (Egmont Instituut), de federale politie en de FOD Justitie.

Het gaat om een intensieve opleiding:

  • gedurende 10 dagen, die 2 keer per jaar plaatsvindt;
  • die een volledige en gedreven deelname vereist; en
  • die in het Engels wordt gegeven. Om deel te nemen heb je een kennisniveau B2 Engels nodig. Hiervoor wordt een taaltest georganiseerd door het Egmontinstituut in de weken voor de opleiding.

De volgende opleidingssessie op een eventuele aanwerving zal plaatsvinden van 9 tot en met 20 oktober 2017 in Brussel. 

 

Interesse?

Stuur een e-mail met je cv naar de dienst Internationale Betrekkingen vóór 1 september 2017: SRI.DIB@just.fgov.be

Op basis van een selectie van de cv’s, zal een interview met de geïnteresseerde kandidaten plaatsvinden. 

 

Meer info?

Dienst Internationale Betrekkingen op: