THEMIS-competitie voor gerechtelijke stagiairs

Ook dit jaar organiseert het Europees netwerk voor justitiële opleiding (EJTN) een THEMIS-competitie voor gerechtelijke stagiairs binnen de Europese Unie. Deze competitie, die EJTN voor de 13e keer lanceert, wordt gefinancierd door de EU en georganiseerd in samenwerking met de Raad van Europa en het Lissabon-netwerk. Inschrijven kan t.e.m. vrijdag 2 maart 2018.

Het is de bedoeling dat verschillende Europese teams, van telkens drie gerechtelijke stagairs, het tegen elkaar opnemen in een debat en hun standpunten m.b.t het gekozen thema verdedigen.

De voertaal van de competitie is Engels.

 

Gemengde teams van 3 personen

Het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding (IGO) vindt het belangrijk dat ook minstens één Belgisch team deelneemt aan THEMIS. Daarom vragen wij u om, in overleg met uw Franstalige collega, een gemengd team van drie gerechtelijke stagiairs (uit het eerste en tweede jaar) samen te stellen. Bijvoorbeeld: twee Nederlandstaligen en één Franstalige, of vice versa.

 

Thema’s

In 2018 komen de volgende thema’s aan bod:

Datum Thema’s Locatie Deadline voor het indienen van  ‘papers’
24-27 april 2018 Semi-final A: ‘International Cooperation in Criminal Matters’ Barcelona, Spanje 27 maart 2018
7-10 mei 2018 Semi-final B: ‘European Family Law’ Litouwen 9 april 2018
4-7 juni 2018 Semi-final C: ‘European Civil Procedure' Thessaloniki, Griekenland 7 mei 2018
3-6 juli 2018 Semi-final D: ‘Judicial Ethics and Professional Conduct’ Boedapest, Hongarije 5 juni 2018
November 2018 Grand Final Parijs, Frankrijk Wordt later meegedeeld

 

Praktische informatie

Meer informatie over de THEMIS competitie vindt u op de website van EJTN.

 

Interesse?

Gelieve dan tegen vrijdag 2 maart 2018 de namen en e-mailadressen van de drie deelnemers, net als het thema waar uw voorkeur naar uitgaat, te mailen naar mevrouw Karin Carlens (karin.carlens[at]igo-ifj.be). In functie van het gekozen thema zal het IGO een geschikte begeleider zoeken. 

Indien u belangstelling heeft om deel te nemen, maar geen teamgenoten vindt, dan kan u alsnog uw kandidatuur bezorgen aan mevr. Carlens. Zij kan dan eventueel een team samenstellen op basis van meerdere individuele kandidaturen.